Nieuws

 • Vanaf mei tot juli zijn de eikenprocessierupsen weer actief en kunnen ze overlast geven. In juli verpoppen de rupsen tot vlinders. In de oude nesten zitten dan nog wel haren die bij aanraking klachten kunnen geven.

  Klachten
  De haren van de rups leiden tot jeuk, huidklachten, benauwdheid en mogelijk tot ontstoken/dikke ogen. De klachten kunnen tot twee weken aanhouden, maar gaan in de meeste gevallen vanzelf over. Wanneer mensen veel last hebben van jeuk adviseren wij hun zalf met menthol, aloë vera, koelzalf of calendula te gebruiken. Die kunnen ze bij de drogist aanschaffen. Alleen met oogklachten of wanneer mensen ernstige huid- of luchtwegklachten hebben, verwijzen wij mensen naar de huisarts.

  Klik hier voor meer informatie over de eikenprocessierups

 • Hooikoorts is een aandoening die vooral in het voorjaar en de zomer voordoet. Sommige mensen hebben er zoveel last van dat ze slecht functioneren. Ook kan hooikoorts symptomen van astma verergeren.

  Hooikoorts komt door stuifmeel (pollen) in de lucht. Als u hooikoorts heeft, kan uw lichaam niet goed tegen stuifmeel. Het slijmvlies in neus, keel en luchtwegen wordt dikker en gaat meer slijm maken. Het slijmvlies van de ogen kan ook dik worden. Dan krijgt u jeuk in de ogen en tranende ogen.

  Voor meer informatie over hooikoorts en wat u hier aan kan doen, kunt u lezen door op onderstaande link te klikken van thuisarts.nl

  Lees meer